5 Nisan 2010 Pazartesi

Fındıkbadem

Fındıkbadem

Geçen gün Sofra Dergisini karıştırırken bu tarifi gördüm.Yapsam mı yapmasam mı diye düşünürken aklıma Fulya'nın yaptığı ve beğenmiş olduğu geldi.Bu kurabiye'ye şahane bir atıştırmalık diyebilirsiniz.Sofra Dergisin'de ismi mantar kurabiyesi diye geçiyor ama ben fındıkbadem diye değiştirdim adını.Acıbadem kurabiyesine benzettim biraz lezzetini.Hem çok kolay hem de çok leziz.
Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler

- 1 su bardağı toz fındık
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 yumurta akı

Hazırlanışı:
1- Dövülmüş fındıkları,yumurta akını,yarım su bardağı pudra şekerini ve kakaoyu birbirine karıştırın.
2- Elinize yapışan bir kıvamda olucaktır.Kalan pudra şekerini bir düz tabağa dökün.
3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ,pudra şekerinin içine atın ve hamur parçalarını yuvarlayın.
4- İyice pudra şekerine bulandıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10 dakika pişirin.Tepsiden hemen alıp servis tabağına dizin .Ilındıktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun....

Kaynak:Sofra Dergisi Ağustos 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder