7 Nisan 2010 Çarşamba

Fındıklı Kurabiye


Malzemeler :
250 gr. tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un (gerekirse un miktarı arttırılabilir.)
2 yemek kaşığı nişasta
Üzerine;
bütün fındık
Yapılışı :
Bütün malzeme karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Krema pompası yardımıyla şekil verilir, kurabiyelerin ortalarına birer adet bütün fındık batırılır. (Ben hamurun bir kısmına kakao ekleyip, krema pompasıyla kurabiyelerin ortalarına bir miktar kakaolu hamur sıkarak süslemeye çalıştım.) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri fazla kızartılmadan pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder