5 Nisan 2010 Pazartesi

Fındıklı Mozaik Pasta

Fındıklı Mozaik Pasta

TuzBİBER dergisinde bu ay yayınlanan tariflerinden biri de Fındıklı Mozaik Pastaydı.Bisküvili pastalar hem pratik hemde hızlıca hazırlanabiliyor..Denemek isteyenler için;

Malzemeler
10 Kişilik

- 350 gr. petibör bisküvi
- 100 gr margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı irice dövülmüş fındık içi

Çikolata Sos İçin:
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 150 gr. bitter çikolata

Süslemek için:
- Kavrulmuş Fındık İçi

Hazırlanışı:
1- Margarini tencereye koyup eritip,ocağın altını kapatın.İçine tozşekeri,kakao'yu,sütü ve fındıkları koyup iyice karıştırın.
2- Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin.
3- Karışımı bisküvilere iyice yedirin.(bisküvileri çok ezmeden bu işlemi yapın)
4- Bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.(16 cm'lik kalıp kullandım.)
5- Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp,üzerini düzleştirin.Buzlukta 2 saat bekletin.
6- Üzerinin çikolata sosu için ;
Kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.İçine bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
7- Sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.Üzerine çikolata sosunu dökün.
8- Çikolata sosun üzerine iri dövülmüş fındıkları serpin ve buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra ikram edin.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder