5 Nisan 2010 Pazartesi

Frambuazlı Pasta


Zamanım sınırlı olduğu için hazır malzemelerle yaptım, şekli pek istediğim gibi olmadı, umarım tadını arkadaşlarım beğenir, birazdan hep birlikte tadına bakacağız.
Malzemeler :
1 adet hazır sade pandispanya
1 paket vanilyalı hazır krema (Dr. Oetker)
1,5 su bardağı soğuk süt
50 gr. yumuşak margarin
Arasına;
frambuaz ve damla çikolata
Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı soğuk süt
Üzerine ;
1 su bardağı frambuaz jölesi (Papatya pastanesi sahibi Ramazan Usta'ya teşekkür ederim.)
Yapılışı :
Yumuşak margarin mikser yardımıyla 1 dakika kadar çırpılır. Toz krema karışımı ve soğuk süt eklenip, 3-4 dakika daha çırpılır.
Pandispanya katları soğuk sütle ıslatılır, birinci katı pasta tabağına yerleştirilir. Üzerine krema yayılır, frambuaz ve damla çikolata serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile düzgünce sıvanır. Frambuaz jöle biraz su ile inceltilip, pastanın üzerine dökülür, istenilen şekilde süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder