7 Nisan 2010 Çarşamba

Fırında Köfte ve Patates


Çalışan bir bayan iseniz üstelik birde küçük bir çocuğunuz varsa her şeyiniz planlı programlı olmalı, bir de pratik olmalısınız. Aksi halde işiniz çok zor . Hepimizin ortak konusu bu galiba .Bunun içinde herkesin kendine göre bazı çareleri , tedbirleri vardır mutlaka. Önceden derin dondurucuya konmuş sebzeler, sarılmış börekler, şekillendirilmiş köfteler gibi....

Tarifini vereceğim bu köfteleri de kıymayı aldığım zaman değişik şekillerde hazırlayıp saklama kabında derin dondurucuya koymuştum. Sabah gitmeden önce buzdolabın alt rafına alıp akşamda pilavı hazırlarken fırında pişirdim. Kızartmadan daha hafif olduğu için daha çok beğenildi evde...

Gereken Malzemeler:

  • Yarım kg yağsız dana kıyması
  • 1 adet (orta boy) soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Köfte harcı (miktarı size kalmış)
  • Bir kase kadar kıyılmış maydanoz

Sebzeler için

  • 2 adet (büyük boy)patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık süt
  • 2 kaşık yağ
  • kekik, karabiber, kırmızı biber
  • az miktarda un
  • 2 adet fırın pişirme torbası

Yapılışı:

  • Soğanı ve sarmısağı rendeleyin, bayat ekmekleri ufalayın.
  • Kıyma, soğan ve sarmısak rendesi, maydanoz, yumurta, köfte harcı ve baharatlarla köfte hamurunu hazırlayın.
  • 30 dakika kadar hamuru dinlendirin.
  • Diğer tarafta patates ve havuçların kabuklarını soyup, patatesleri elma dilimi, havuçlarıda yuvarlak doğrayın. Bir adet soğanıda halka halka doğrayıp tüm sebzeleri süt, yağ ve baharat karışımında harmanlayın.
  • Fırın poşetlerinin her ikisine az miktarda un döküp ağzını çıkıca kapatıp, unun torba içinde dağılmasını sağlayın fazlasını dökün.
  • Torbanın birine sebzeleri koyun, ağzını sıkıca kapatıp birkaç yerden delik açın
  • Dinlendirdiğiniz köfte hamuruna şekil verip diğer torba içerisine yerleştirn.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder