5 Nisan 2010 Pazartesi

Gül Cup Cake'ler (Sinangil Sade Kek Unu İle)


Malzemeler :
200 gr. eritilip, soğutulmuş margarin
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2,5 su bardağı Sinangil kek unu
* Kek unu kabartma tozu içerdiği için, kabartma tozu kullanılmaz.

Renklendirmek için;
ıspanak püresi, vişne, böğürtlen, vb. gıda boyası

Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker köpük hale gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpılır. Süt ve eritilip soğutulmuş margarin eklenip çırpmaya devam edilir. Son olarak kek unu ve vanilya eklenip, iyice karıştırılır. Hamurun yarısı ayrılıp ıspanak püresi ile renklendirilir. Kalan diğer yarısı ise istenilen renklerde gıda boyası ya da meyvelerle renklendirilir. Meyvelerin sulanma oranına göre un eklemek gerekebilir. Gül şeklindeki kalıba 1-1,5 tatlı kaşığı kadar (kalıbın büyüklüğüne göre değişir.) renkli hamurlardan dökülür. Üzerine ıspanakla renklendirilmiş hamurdan dökülerek, önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında içleri pişinceye kadar pişirilir. Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.

Not : Silikon kalıp kullandığım için kalıbı yağlamadım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder