5 Nisan 2010 Pazartesi

GÜL TATLISI




MALZEME:
1 çay.bar sıvıyağ
1 çay.bar.eritilmiş margarin
1 çay.bar.yoğurt
1 çay.bar.irmik
1 adet yumurta
1 tat.kaş.karbonat
vanilya
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)
kaşığın ucu ile gıda boyası
ceviz
ŞERBET:
3 su.bar şeker
3 su.bar.su
minik bir dilim limon
YAPILIŞI:
Şerbet kaynatılıp soğutulur.Hamur verilen malzeme ile yapılır,oklava ile açılır,fincan tabağı ile kesilir,yanları kesilerek,ortasına ceviz koyulur(ceviz ,tatlılar pişip şerbetlendikten sonrada koyulabilir)gül şekli verilir,tepsiye dizilip,önceden ısıtılmış fırında pişirilir..Hamur sıcak şerbet soğuk olucak....
BU KIRMIZI GÜLLER,TADI VE GÖRÜNTÜSÜYLE SEVGİNİZİ AKTARMANIZA YARDIMCI OLUCAK:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder