5 Nisan 2010 Pazartesi

GÜL TATLISI


Tarif yemekgünlüğüm 'den..Birçok blog arkadaşımda gördüysemde adres hep ona çıkıyor,Yemekgünlüğüm'e çok teşekkürler,bizi bu eşsiz güzellikteki lezzetle tanıştırdı..Tarifde hiç eksiklik yok,gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
Malzemeler;1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
Şerbeti;
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı; Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.kabartma tozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.Çay bardağı ile kesilir. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.rulo şeklinde sarılır ikiye kesilir. tepsiye dizilir, ortalarına ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder