5 Nisan 2010 Pazartesi

HAMSİLİ PİLAV




YAPILIŞI:
Ölçü vermiyorum kalıbınıza göre yapın diye:)hamsiler temizlenip,kılçıkları alınıp hafif tuzlanıp süzülmeye bırakılır.Pirinç ıslatılır,soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağla kavrulur tereyağ sonra ilave edilir(soğanlar tereyağda çabuk yanmasın diye).Bir kaşık biber salçası ve pirinç ilave edilip kavrulur az su ve tuz koyulup pişirilir(pirinçler diri kalıcak,hamsilerle birlikte de pişecekleri için)kuru üzüm,karabiber,maydanoz ve dereotu koyulup karıştırılır,kalıp sıvıyağla yağlanır ve hamsiler dizilir,içine pilav yayılır ,üzerine hamsiler dizilir(teflon kullanırsanız çevirmek kolay olur).Pilavın bir yanı pişirilir kızarınca,diğer tarafı kapakla çevrilir ve kızartılır...
İŞTE NEFİSSS HAMSİLİ PİLAVINIZ HAZIRRR:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder