5 Nisan 2010 Pazartesi

HAMUR KIZARTMASI


Bu tarifimi 44.P.D.Ç.S.E evsahibesi sevgili http://narinmutfagi82.blogcu.com/ 'a gönderiyorum...Ve kendisine kolaylıklar diliyorum..

Malzemeler;
2 bardak ılık su
1 pkt yaşmaya
tuz,un
Yapılışı;
Maya 2 bardak ılık suda eritilir,tuzu ve unu eklenip ,hamur çok katı olmayacak şekilde yogurulur(ekmek hamuru kıvamında)
Hamur,mayalanmadan kolay şekillendirmek için 4-5 bezeye ayrılır,merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açılan hamurlar şekilli kurabiye kalıpları ile kesilerek kızgın yağda kızartılır.İsteğe göre de hamurlar ufak yuvarlaklar şeklinde açılır,ortasına iç malzeme konur.Ben peynirli,maydonozlu iç hazırladım.Yarım ay şeklinde kapatılır,kızgın yağda arkalı önlü kızartılır..
..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder