1 Nisan 2010 Perşembe

Haşhaşlı Antepfıstıklı Kurabiye

Zeynep'in doğum günü menüsü için hazırladığım kurabiyeler..
malzemeler:
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • üzeri için:
  • yumurta akı
  • file antepfıstığı

yapılışı: Derin bir kaseye unu, nişasta, pudra şekeri, toz antep fıstığını, haşhaşı, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, margarini koyup güzelce yoğurun. Buzdolabında üzerini ıslak bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru istediğiniz gibi şekillendirip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz üzerine yumurta akına batırıp file antep fıstığına batırabilirsiniz) 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Aynı hamurdan üç farklı şekilde kurabiye:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder