1 Nisan 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK


MALZEMELER
1 sb süt
1 yumurta(akı içine, sarısı üstüne sürülecek)
1 çb sıvı yağ
yaş maya
2,5 çk tuz
2,5 çk şeker
aldığı kadar un(4 sb kadar)

YAPILIŞI
İlk önce sıvı malzemeleriyle beraber mayayı eritip diğerlerinide ilave edip iyice yoğurup sekize bölüp hamuru, tabak büyüklüğünde açıp hepsini, aralarına 1 yk kadar erimiş tereyağından sürüp hepsini üstüste koyup enüste yağ koymadan güzelce yufkayı açıp 1 çb yağla karıştırdığımız 3 yk haşhaşıda güzelce sürüp 16'ya yada daha fazlaya kesip sığara böreği gibi sarıp yada yufkayı yarıya kadar burma şeklinde sarıp küçük küçük kesip yağlı kağıtladığımız tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağdan oluşan karışımdan sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra servise hazırdır haşhaşlı çöreklerimiz;) tadı görüntüsünden çok daha enfesti çöreklerin;)
Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder