5 Nisan 2010 Pazartesi

Hefekuchen mit Zimt und Marzipan / Mayalı,Tarçınlı ve Marzipanlı Pasta

Geçen hafta, Almanya'daki arkadaşım bana bu pasta tarifini gönderdi ve şiddetle yılbaşında hazırlamamı istedi..Bende sabırsız olduğumdan, hemen hazırlayıp bir kısmınıda dilimleyip fırında kurutup çikolata sosuna bulayıp, iş yerindeki arkadaşlarıma ikram ettim..Sadesi ve kurutulmuşunuda çok nefis ve değişik buldular..Mayalı tatları sevenlere önerebilirim..))
4
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
minicik tuz
100 gr marzipan
1 paket kuru maya
1 çay bardağı eritilmiş tereuağ
1/2 çay bardağı konsantre süt (kahve sütü)
1 çay bardağı badem tozu
yoksa 3 paket süt tozu (tek kullanımlıklardan)kullanabilirsiniz.
Alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Hamurları bulamak için 1,5 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
3
Hazırlanışı
Mayayı yoğurma kabına boşaltıp üzerine suyu ve sütü döküp kaşıkla erimesini sağlayın.
Sırası ile diğer malzemeleri ekleyip hamuru hazırlayıp 15 dk mayalandırın.
Kalıbı tereyağ ile yağlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, tarçınlı karışıma bulayıp, kalıba rast gele yerleştirin.
Hamur bitene kadar işleme devam edin.
Kalıbta yaklaşık 20 dk mayalanması için tekrardan bekletin.
Önceden ısıtılmış 175 c yaklaşık 35 dk pişirin.
Not:1-Pasta mayalı olduğu için günlük tüketmeye çalışınız.Tükemediğinizi aynı gün dondurucuya kaldırınız.Aniden gelen misafirler için ideal oluyor..)
DSC02388 1 2 5
Not:2-Kalıbım Wilton markadır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder