8 Nisan 2010 Perşembe

HİNDİ KAVURMA VE ELMA PATATES


Sevgili arkadaşlarım ve dostlarım, çalışan hanımların bence en büyük sıkıntısı akşam eve gelince yemek yetiştirmek.
Aynı sıkıntıyı bende çok yaşıyorum. En önemlisi ne pişireceğime kararverebilmek. İşte sıkıntılı bu zamanlarımda sıkça başvurduğum çok kolay ve bizde sevilen bir yemek hindi kavurma. Yanına her zaman pilavımız ve salatamız olur. Ama bu gün canım elma patates kızartması da istedi. Bende bu akşam ki yemeğimizi sizinle paylaşmak istedim. Buyurmaz mısınız?
Malzemeler;
*1/2 kg kuşbaşı doğranmış hindi eti.
*3 yemek kaşığı sıvıyağ,
*tuz
*kararbiber
*kekik
*pulbiber
*3-4 adet orta büyüklükte taze patates.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle kuşbaşı doğranmış hindi etimizi tencereye alıp üstünü hafif geçecek kadar su ile doldurup, suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
2.Et suyunu çektikten sonra, sıvıyağ ile birlikte kızarıncaya kadar kavuruyoruz. Etin üstüne tuz, kararbiber, kekik ve pul biber de ekleyerek ( Tüm baharatların ölçüsü tamamen arzunuza kalmıştır) bir 5 dakika daha kavuruyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
3.Taze patateslerimizi kabuklarıyla beraber bir güzel yıkıyoruz. ( kabukların üzerinde herhangi bir şey kalmaması için yarım saat suda bekletebilirsiniz )
4. Yıkadığımız patatesleri havlu kağıt ile kuruladıktan sonra yine kabuklarıyle beraber elma dilimi yapar gibi kesiyoruz.
5. Kesilen patatesleri kızgın yağın içine atarak her iki tarafı güzelce kızarıncaya kadar kızartıp, üstüne tuz serpiyoruz.
6. Havlu kağıt üzerine çıkararak fazla yağını çektirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder