8 Nisan 2010 Perşembe

Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye


Fotoğraf pek güzel çıkmadı ama tadı muhteşem oldu. Çaycuma'ya gittiğimde dayımın gelini cevizli olarak yapmıştı, ben fındık kullandım. Fındıklı da, cevizli de çok güzel oluyor.

Malzemeler :
1 paket margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
yarım su bardağı hindistancevizi
yarım su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
3 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzerine;
yumurta akı
iri çekilmiş fındık ya da ceviz

Yapılışı :
Margarin ve toz şeker yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Un hariç diğer malzemeler de eklenerek harmanlanır. Azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Hazırlanan kurabiyeler önce yumurta akına, sonra iri çekilmiş fındık ya da cevize batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (Kurabiyelerin üzeri kızarmayacak.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder