7 Nisan 2010 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ















Malzemeler
4 adet közlenmiş patlican
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Sote için
500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet domates
4-5 adet sivribiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz, kekik, pulbiber
Yapılışı
Közlenmiş patlicanları çatalla ezin. Unu sıvıyağda kavurun. Sütünü ekleyip beşamel sos gibi pişirin. Patlicanları ve kaşar peynirini ekleyip biraz daha pişirin. Et sote için etleri sıvıyağda hafif rengi dönünceye kadar pişirin. Sırasıyla soğanını sivribiberi domatesi ve salçayı ekleyip baharatını katın. Pişen soteyi beğendinin üzerine döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder