5 Nisan 2010 Pazartesi

İç Sıkıntısına Kakaolu Pandispanya



Kasvetli, yağmurla kasveti daha da artan bir günde bulutlar çikolatayla dağılır ancak. Banyo penceresine yaptığı derme çatma yuvasıyla misafirimiz olan kumru, dünden beri üzerinde oturduğu yumurtasını da alıp giderse, üç gündür banyoyu mesken tutan cücüklerimin soru yağmuru da bu gidişle birlikte artmışsa, hatta ayyuka çıkmışsa, evin dengesini sağlamanın kolay yoludur çikolata. Can Dündar gibi yazma yeteneğimiz olaydı, biz de oturur nane ile kekiği birbirinden ayırabilme konulu bir yazı yarışması tertip edebilirdik. Ne yapalım mutfak aktiviteleri ile oyalanırız biz de. Kek diye başladıysak da benim en yumuşağından, en süngerinden pandispanya kekimde karar kıldık. Kakaolu olsundu, üzerine de beyaz çikolata konmalıydı. Erittiğimiz bitterlerin de birazı elimize ağzımıza bulaşsın, birazı çikolata üstüne çikolata muhabbeti olsundu.


Pandispanya Malzemeleri

4 yumurta
4 yemek kaşığı ılık su
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır, akları kar haline gelene kadar çırpılır. Yumurta sarısı önce tozşekerle krema kıvamına gelene kadar çırpılır, sonra ılık su, nişasta ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir. İki kere elenmiş un, yine kabartma tozu ile birlikte elenerek karışıma eklenir. En son olarak da çırpılan yumurta akları söndürülmemeye dikkat ederek delikli bir tahta kaşıkla katılır, karıştırılır. Yağlanmış kalıba boşaltılan hamur 175 derecede 20-25 dakika pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder