8 Nisan 2010 Perşembe

İçli Kurabiye (Fıstıklı)


İç malzeme olarak damla çikolata, toz fındık ve hindistan cevizi de kullanılabilir. Yumurta akı ve pudra şekerini ekleyerek tabii. Zevkinize kalmış, istediğiniz malzemelerle değişik tarifler elde edebilirsiniz. Orjinal tarif yeşikivi 'ye ait.
Malzemeler :
1 paket margarin
2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kahve fincanı pudra şekeri
aldığı kadar un
İç malzeme;
200gr. iri çekilmiş antepfıstığı
2 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 adet yumurta akı (Hamurdan ayırdığımız)
Üzerine;
pudra şekeri
bitter çikolata
toz fıstık
marmelat
hindistancevizi
Yapılışı :
Yumurta akının biri iç malzemede kullanılmak üzere bir kenara ayrılır. Un hariç bütün malzeme yoğurma kabına alınarak karıştırılır. Azar azar un eklenerek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Bir kaseye fıstık, pudra şekeri, yumurta akı ve hindistan cevizi alınarak çatalla iyice özleşene kadar karıştırılır ve kurabiyenin içi hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılır, içli köfte yapar gibi oyulur ve iç malzeme bol miktarda doldurulur. Ağzı kapatılır ve kapalı kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. (Hamur pişerken yayılacağı için kurabiyeler fırına top top bırakılır, yassı form verilmez.) Hamurun tamamı bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Kurabiyeler soğuyunca isteğe göre pudra şekeri elenerek, benmari yöntemiyle eritilmiş çikolataya batırıp üzerine toz fıstık serperek ya da marmelat sürüp hindistan cevizi serperek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder