8 Nisan 2010 Perşembe

İKİ RENKLİ MUHALLEBİ

BEN BU MUHALLEBİYİ ÇOK SEVİYORUM. KAKAOLU VE BEYAZ MUHALLEBİNİN AYNI ANDA YENMESİ AYRI BİR KEYİF OLUYOR. TARİFİNE GELİNCE GENE BİRAZ UYDURMASYON OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. BAŞKA MUHALLEBİLER YAPARKEN DOĞAÇLAMA ÇIKMIŞ BİR MUHALLEBİ. EMİNİM SİZDE SEVEREK YERSİNİZ. ASLINDA ÖNERİM TEK KİŞİLİK CUP'LARDA SERVİS ETMENİZ. HEM GÖRÜNTÜ HEMDE SERVİS AÇISINDAN DAHA GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. KARAR SİZE KALMIŞ. TARİFİMİ??? İŞTE...

MALZEMELER
  • 1 KG SÜT
  • 3 KAHVE FİNCANI UN
  • 3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
  • YARIM PK MARGARİN
  • 1 PK VANİLYA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SARELLE YADA NORMAL ÇİKOLATADA KULLANABİLİRSİNİZ.

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE SÜT, UN VE TOZ ŞEKER TENCEREYE ALINIR. İYİCE KARIŞTIRILARAK MUHALLEBİ PİŞİRİLİR. OCAKTAN ALINCA MARGARİN VE VANİLYA KONUP 15 DK KADAR MİKSERLE ÇIRPILIR. ÇIRPTIĞIMIZ MUHALLEBİMİZİN YARISI BORCAM TEPSİYE DÖKÜLÜR. KALAN YARISINA KAKAO VE ÇİKOLATA İLAVE EDİLİP KARIŞANA KADAR ÇIRPILIR. BEYAZ MUHALLEBİMİZİN ÜZERİNE KAKAOLU MUHALLEBİ DİKKATLİCE YAYILIR. DOLAPTA EN AZ 3 SAAT SOĞUDUKTAN SONRA DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BEYAZ MUHALLEBİNİN ÜZERİNE KAKAOLU MUHALLEBİ YAYARKEN KARIŞIR VE ZORLANIRSANIZ, BEYAZ MUHALLEBİYİ BİRAZ DOLAPTA TUTUP SOĞUMASINI SAĞLAYIP KAKAOLU MUHALLEBİYİ YAYABİLİRSİNİZ.


BU FOTOĞRAF PEK İYİ DEĞİL AMA MUHALLEBİNİN DİLİM FOTOĞRAFINI ÇEKMEMİŞİM. BU FOTOĞRAFLA MUHALLEBİNİN İKİ RENGİNİDE GÖRÜN İSTEDİM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder