- 1 kg süt danası sırt etinden (antrikot) yapılmış kıyma (köftenin özelliği bu kıyma)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
- 1 ad kuru soğan rendesi
YAPILIŞI
Kıyma tuz ve karbonat iyice yoğrulur. En az 1-2 saat dinlendirildikten sonra kuru soğan rendesi ilave edilip tekrar yoğrulur. Şekil verilip ızgarada pişirilir. Arzuya göre pilav ve patates kızartmasıyla servis edilir. Afiyet olsun...
Evde pişirmenin en kolay, kokusuz ve "normal" yolu elektrikli ızgaralar. Oda yoksa teflon tavada yağsız pişirmenizi öneririm...
PİYAZ
İnegöl köftenin yanında olmassa olmazı piyazdır... (ben kuru fasülye sevmediğim için pek tercih etmem :) ) Ama madem konumuz inegöl köfte tam olarak hakkını verelim dedim :)
MALZEMELER
- 1 su bard haşlanmış kuru fasülye
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 küçük havuç rendesi (isteğe bağlı)
- Çeyrek demet kıyılmış maydonoz
- 1 haşlanmış yumurta
- zeytinyağ
- limon suyu
- tuz
YAPILIŞI
Servis tabağımızın en altına kuru fasülyeleri yerleştirilir. Üzerine piyazlık doğranmış soğan yerleştirilir. Üzerine kıyılmış maydonoz konur. Kenarlarına havuç rendesi ve en son üzerine yumurta dilimleriyle süsleme tamamlanır. Tuzu, limon suyu ve zeytinyağı üzerine gezdirilir. Servis edilir. Afiyet olsun...
NOT: Kış mevsiminde domates salatalık kullanmadığım için tercih etmedim. Yazın bunları kullanarak süsleme yapıyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder