6 Nisan 2010 Salı

Ispanaklı Tuzlu Kurabiye




Bu tarifleri Beş Çayına Lokmalık Minik Tatlar Etkinliği için yaptım.


Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı

  • 125gr oda ısısında tereyağı ya da margarin

  • 1/4 çay bardağı sirke

  • 1/2 tatlı kaşığından az tuz

  • 1/2 tatlı kaşığından az tozşeker

  • 1 çay bardağı kıyılmış ıspanak

  • 1/2 paket kabartma toz
  • Un
  • Zeytin ezmesi ve beyaz peynir



Malzemelerle elimize yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz.





Sonra unlanmış tezgahta açıp, mantı gibi ama daha büyük kareler elde ediyoruz. İçlerine peynir ve zeytin ezmesi koyup, üçgen şeklinde kapatıyoruz.





Karelerin sadece bir ucunu kapatıyor, üzerlerine yumurta sarısı ve birer parça ketçap sıkıyor ve folyo serilmiş tepside sıcak fırına veriyoruz.


Susamlı Kurabiye


Malzemeler:


  • 1 yumurta sarısı

  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • 1/4 çay bardağı sirke
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Un
  • 1/2 paket kabartma tozu (mahlepli susam aromalı)

Yapılışı:

Malzemelerle yumuşak bir hamue hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açarak dilediğiniz şekillerde kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp, susama batırın ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder