7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI BÖREK
















Malzemeler
5 adet yufka
yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
3 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)
içi için
yarım kg ıspanak
1 büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurup salçasını katın. Tuzunu, karabiberini ve ıspanağı ekleyin. Ispanağın rengi dönünceye kadar kavurun. Sosunu hazırlamak için yumurtaları kırın. Çırpıcıyla hafifçe çırpın. Su,süt ve sıvıyağı ilave edin. Yufkaların birini tepsiye yayın. Diğer yufkaları elinizle parçalayın. Hazırladığınız sosa batırın. Tepsiye yayın. Yufkaları yarıladığınız zaman ıspanaklı harcı yufkaların üzerine yayın. Kalan yufkalarıda sosa bulayıp tepsiye dizin. Kalan sosu böreğin üzerine dökün. Yumurta sarısını sürüp yarım saat dinlendirin. Bıçakla böreği bir kaç yerinden delin. Kızgın fırında üzeri kızara kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder