7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ

















Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
açmak için
sıvıyağ
içi için
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
üzeri için
yumurta sarısı
Yapılışı
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Cevizden daha iri bezelere ayırın. 10 dakika dinlendirin. Ispanağı yıkayıp haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ispanakları ekleyip tuzunu ve baharatlarını katın. Hamurları merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ sürün. Diğer hamurlarıda açıp yağlayarak üst üste dizin. Hamurdan bir tane alıp temiz bez üzerinde elinizle çeke çeke açın. İncelen yufkanın üzerine harç malzemesinden serpin. Bezin kenarından tutup aşağıya doğru yuvarlayın. Böreği gül şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder