7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI PASTA














Malzemeler
keki için
1 su bardağı ıspanak püresi
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kreması için
1 paket muzlu puding
yarım kilo süt
ayrıca
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Yapılışı
Kek için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip kek kıvamına getirin. Yağlanmış tepsiye döküp pişirin. Kreması için muzlu pudingi yarım kilo sütle pişirip soğutun. Ayrı bir kapta kremşantiyi sütle çırpın. Pudingin içerisine kremşantiyi katıp karıştırın. Pişen soğuyan kekin kenarlarından parçalar çıkartın. Parçaları robottan geçirin. Keki ikiye bölün. Arasına muzlu pudingten sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan muzlu pudingi üzerine sürün. Robottan geçirdiğiniz kek parçalarını üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder