8 Nisan 2010 Perşembe

İTALYAN USULÜ LİMONLU BİSKÜVİ

italtan usulü irmikli kurabiye 007
Aslında tarifin ismi, İtalyan usulü portakallı bisküvi. Ancak evde portakal olmadığı için, kıştan portakal kabuğu da kurutmadığım için ben limon kabuğu kullandım ve dolayısı ile tarifin ismide "İtalyan usulü limonlu bisküvi" oldu.
Tarifin orijinali buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz bu kitapta.
Umduğumdan daha sert bir kurabiye olmakla birlikte değişiklik arayanlar için uygulanabilir bir tarif.
Malzemeler;
*175 gr un,
*200 gr irmik,
*100 gr toz şeker
*100 gr tereyağı ( Oda sıcaklığında )
*2,5 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi( orjinal tarifte portakal kabuğu )
*2 yumurta
Hazırlanışı;
1.Un,irmik,şeker, yağ, yumurta ve limon kabuğunu bir çimdik tuzla mikserde karıştırın.
2.Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.
3.Hamuru tezgah üzerine merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın ve herhangi bir kalıpla kesin.( Orjinal tarifte kaşıkla tepsiye konulan bisküvilerin üstü hafifçe bastırılıp şekillendiriliyordu.)
4.Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye aralıklarla dizdiğiniz bisküvilerin kenar kısımları kızarınca fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğutun.
NOT;Bisküvileri pişirirken muhakkak tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın yada muhakkak yağlayın. Çünkü tepsiye çok yapışıyorlar ve kırılmadan çıkmıyorlar.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder