5 Nisan 2010 Pazartesi

Joghurttorte / Yoğurtlu Tart

Tartın yapılışı size karışık gelsede, hiç de öyle değil..Pasta pişirilip soğuduktan sonra herşey çok kolay..Sevgiler tüm arkadaşlara..
5
Pastası (23 cm'lik kelepçeli kalıp için)
4 yumurta
125 gr şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır.
Diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır.
Hamur yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp 15 dk pişirilir.
Pasta soğuması için bekletilir.
3
Kreması
1 kutu krem şanti(4lü paketlerden)
1 su bardağı su
500 gr süzme yoğurt
1 kutu krema (250 gr)
450 gr labne
1/2 su bardağı şeker
2 paket krema sertleştirici

2 paket böğürtlenli sos (dr.oetker)
Tepesi için pudra şekeri (ben toz fıstık kullandım)
1
Hazırlanışı
Şantiler 1 su bardağı soğuk su ile çırpılıp buzdolabında bekletilir.(çok katı olacak)

Labne,s.yoğurt,şeker,krema,2 paket sertleştirici iyice çırpılır.

Bu karışıma şanti eklenip iyice karıştırılıp çırpılır.

Soğuyan pasta 3 pata ayrılır.

Böğürtlenli sosun 2 paketide üzerindeki tarife göre hazırlanır.

Patın biri düz tabağa koyulup çember içersine alınır.

Üzerine böğürtlenli sosun yarısı dökülüp, diğer pat üzerine kapatılır.

Patın üzeri 4-5 kaşık krema ile iyice kaplanır.

Üzerine kalan sosun yarısı dökülür.

Diğer pat(3.)minik yıldız kalıbı ile kesilir.

Çıkartılan yıldız şekiller çemberin kenarına dizilir.

Üzerine kalan krema dökülüp iyice düzleştirilir.

Kremanın üzerine kalan sos dökülüp yayılır.

Son olarak diğer pat yerleştirilip dondurucuda en az 3 saat bekletilir.

Servis edilirken üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

Not:dilerseniz bu krema içersine minik minik kesilmiş ananas-mandalina-armut ekleyebilirsiniz.Öylede çok nefis oluyor..

Pastayı keserken iyice soğumuş olduğundan emin olunuz..Benim gibi sıcak sıcak kesip sorunlar yaşamayınız..

Pastayı annecik arkadaş toplantısına götürdü.Tadını bilmiyorum ama kreması sanırım çok konuşulacak..))

Afiyetler olsun!!
2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder