7 Nisan 2010 Çarşamba

KAHVALTILI LEZZETLERİ (ÇÜLLÜ PEPE+PIRASALI KIYMALI YUMURTA)

TARİFLERE GEÇMEDEN ÖNCE,
TÜM KADINLARIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...
YOĞUN BİR HAFTASONUNUN ARDINDAN NİHAYET BLOĞUMA KAVUŞTUM. YOĞUNLUĞUMUN SEBEBİNİ YARIN AÇIKLARIM. PAZAR KAHVALTIMIZDAN ALEL ACELE ÇEKİLMİŞ İKİ FOTOĞRAFLA HAFTAYA BAŞLAMAK İSTEDİM. MASAMIN FOTOĞRAFINI ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM BU ARADA:)
LEZZETLERİN İLKİ HERKESİN BİLDİĞİ YUMURTALI EKMEK... EŞİMİN AİLESİ ARTVİNLİ ONLARIN ORDA BUNA ÇÜLLÜ PEPE DERLERMİŞ. BENİMDE BU İSİM ÇOK HOŞUMA GİDİYOR:) TEKERLEME GİBİ...:) NEYSE GELELİM TARİFE...

MALZEMELER

  • 6 DİLİM EKMEK
  • 2 YUMURTA
  • 1 FİNCAN SÜT
  • TUZ, KIRMIZI TOZBİBER
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI

YUMURTA SÜT TUZ VE KIRMIZI BİBER ÇIRPILIR. EKMEKLER BU KARIŞIMA BULANARAK KIZARTILIR. AFİYET OLSUN...




BUDA İKİNCİ TARİFİM. Bİ BAKIMA BENİM UYDURMAMDA DİYEBİLİRİZ. POĞÇA İÇİNE KOYMAK İÇİN YAPTIĞIM HARCIMDAN BİRAZ ÇALIP İÇİNE YUMURTA KIRDIM. KAHVALTIDA YEMEK İÇİN DEĞİŞİK LEZZETLİ BİR TARİF ÇIKTI ORTAYA. BUYRUN...


MALZEMELER
  • 2 SAP PIRASA
  • 100 GR KIYMA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER
  • 3 YUMURTA

YAPILIŞI

PIRASALAR YIKANIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR. KIYMAYLE BİRLİKTE TEREYAĞDA KAVRULUR. TUZU VE BAHARATLARI KONUR. YUMURTALAR KIRILIR. YUMURTALARIN ÜZERİNE ÇOK AZ TUZ SERPİLİR. KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder