7 Nisan 2010 Çarşamba

KALBURA BASTI TATLISI



49. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ SEVGİLİ ALİME KENDİSİNE KOLAY GELSİN DİYOR VE TATLIMI ONA GÖNDERİYORUM....
MALZEMELER:25 adet çıkıyor..
1 su bardağı sıvıyağ( ben ayçiçek yağı kullandım)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un(yumuşak bir hamur olacak)
içine dövülmüş ceviz
ŞERBET:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/4 limon suyu
malzemeleri kaynatıyoruz.koyu olmayacak.
YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur yapıyoruz.cevizden biraz küçük parça alıp rendenin veya kevgirin ( ters kısmında)üzerinde poğaca açar gibi açıyoruz. ortasına dövülmüş ceviz koyup kapatıyoruz kapanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.175 derecede pişiriyoruz. tepsideki tatlı ılıdığında ılık şerbeti üzerine döküp istediğimiz gibi süslüyoruz. soğuyunca servis yapıyoruz.afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder