8 Nisan 2010 Perşembe

KARADENİZ PİDESİ
















Malzemeler
500 gr un
yarım paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar ılık su
iç harcı için
yarım kangal sucuk
250 gr rendelenmiş kaşar
yarım kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Yarım saat dinlendirin. İçi için sucukları halka halka doğrayın. Rendelenmiş kaşarın içerisine sıvıyağ, sütü ve yumurta akını koyup karıştırın. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Merdaneyle bir tanesini istediğiniz incelikte açın. Sucukları üzerine dizin. Peynirli harç malzemesini üzerine yayın. Hamurun kenarlarını içine doğru kıvırın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder