5 Nisan 2010 Pazartesi

KARAMELİZE ŞEFTALİLİ - SAKIZLI İRMİK TATLISI ( nUnU MarKa)








KARAMELİZE ŞEFTALİLİ SAKIZLI İRMİK TATLISI ( NuNu MaRkA !)

5 sb yağsız süt
9 yk dolusu irmik
9 yk şeker ( bu tat yeterli pekmez farkını unutmayınız )
3 adet sakız ( doğal ağaç sakızı ! )
1/2 limon kabuğu rendesi ve suyu
1/2 pk. vanilya


KARAMELİZE,

4 YK pekmez - 3 dilimlenmiş şeftali - bir teflon tavada karamelize edilip soğutulur.

- Sırasıyla sütün içine,irmik , şeker, vanilya lim.rendesi ve suyu, 3 adet sakız ilave edilip karıştırarak göz göz olana dek pişirilir.
- Hazırlanan karamelize edilmiş şeftaliler bir cam tabağa dizilip, üzerine irmik dökülür.
- Kalan karamelize şeftaliler de üzerine dökülüp soğutulur.
- Düz bir servis tabağına ters çevrilir
VE GERÇEKTENDE AFİYETLE YENİR.

MÜKEMMEL BİR LEZZET ÇÜNKÜ..!!!!!!!!!!!!!
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder