6 Nisan 2010 Salı

KARAMELİZE ŞEFTALİLİ ,SAKIZLI MUHALLEBİ ( nUnU )







KARAMELİZE ŞEFTALİLİ SAKIZLI MUHALLEBİ ( Vanilyalıda olur)
( dondurmayı imal etmeyiniz)

Ben yaklaşık 750 gr yağsız süte biraz mısır nişastası , biraz un tadına göre şeker, yarım vanilya çubuk, 3 iri parça çeşme'den aldığım doğal sakız, ekleyip muhallebimi pişirdim. cuplara servis edip soğuttum.
Üzerlerine ise Karamelize( şeker ve tereyağ ile veya BAL yadaPEKMEZ İLE ) ettiğim 3 iri şeftaliyi soğutup ekledim.Karamelize pekmez yoğun bir şekere sahip, muhallebi kısmını çok az şekerle hazırlamanızı ÖNERMELİYİM !!!


Emin olun, son zamanların en yenilesi sütlü tatlısı bu oldu geniş ailemizde !!! Gelen giden tüm dostlara dondurması ( şeftali ve vanilyalı) ile beraber, aynı ikramı paylaşıp durdum bu sıcak yaz günlerinde.
Aynı şekilde vişnelisini de denedim. Onuda ,Tatlı haline getirip misafirlerimize yemek sonrası olarak vişneli dondurma ile sundum.
O kadar beğeni ve övgü aldı ki, ben bu işi dahada ilerletip genişlettim. Farklı tatlılar yarattım.
Ama artık post yayınlayacak vaktim ne yazıkki kalmadı..

Hepsini kısmetse dönüşte yayınlamayı düşünüyorum.( Hatta bir kitap mı yayınlasam :) ??
Güzel yaz masaları, bahçeler, dostlar, geziler, mekanlar, sahiller, ziyaretler hepsi dosyalarda sizlerle buluşmayı bekliyorlar...... ama döndüğümde yaz bitmiş, sonbahar başlamış olacak !!

Son zamanlarda SİZLERDE en az benim kadar yorulup hiç yazmak tan vazgeçmediniz. Yorumlarınıza ilginize hatır maillerinize , çok çok teşekkür ediyorum. NE GÜZELSİNİZ... nede VEFALI ..
Az önce gözüm ziyaretçi sayacıma takıldı. 61.993 gösteriyordu 21. 15 itibari ile.
Başkaları için olmayabilir, Benim için çok ehemmiyetli bu rakam.
sadece 6 haziran 2009 dan bu yana bu kadar tıklanmaktan çok keyif aldım. TANIDIĞIM TANIMADIĞIM BANA HİÇ YAZMASALARDA VARLIKLARINDAN SON DERECE KEYİF ALDIĞIM TÜM BLOGCU ARKADAŞLARIMA ,ZİYARETÇİLERİME , GÖNÜL DOLUSU TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. BANA YENİDEN '' BEN İYİKİ BU BLOĞU AÇMIŞIM'' DEDİRTTİNİZ ..

VEE...
ARTIK VEDAYA GELECEĞİM.... SALI SABAHI AYRILIYORUM İSTANBUL'umdan.
VEDA POSTUMU DA YAVAŞ YAVAŞ HAZIR ETMELİYİM.
SEVGİLERİMLE... İYİ PAZARLAR.
HEPİNİZİ GÖNÜL GÖZÜMLE SEVİYORUM.

yeni eklendi !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder