5 Nisan 2010 Pazartesi

KARANFİLLİ, ERİMİŞ ÇİKOLATA SOSLU KEK





Bugünkü misafirlerim için,dün akşam hazırladığım içi karanfilli,dışı eritme çikolatalı ile kaplı kekim.
Karanfili ve tarçını, helede çikolatayı ne çok sevdiğim artık malum.Keklere olan zaafım nedeniyle, bende kendi tariflerimi oluşturuyorum artık, tercihlerime göre.Bugün akrabalarım geliyor ve karanfil tarçına bayılanlar bir arada olacağız.Seçimler ona göre yapıldı.Soframızı daha sonra paylaşacağım ...
Şimdi kekimizin içine neler koymuşuz beraberce bir bakalım.

NUNU MARKA KARANFİLLİ ÇİKOLATALI KEK :)

-3yumurta
-1 sb şeker,
-1/2 sb sıvı yağ,
-1.5 sb süt,
-40 gr kadar tereyağ (oda sıcaklığında)
-5 damla vanilya esansı,
-1/2 pk vanilya,
-1 pk kabartma tozu
-2 yk kakao (dr oetker yağı azaltılmış)
-1 çk karanfil tozu ( aktarlardan çekilmiş alınız veya rondodan geçirip süzgeçten leyiniz )
-2.5 sb un ( biraz fazlada olabilir kalıbınıza göre )
ÜZERİNE
-200 gr sütlü çikolata veya bitter
-1/2 kutu krema.

-Sırasıyla sıvılar karıştırılıp,unu, karanfili, kakaosu ilave edilip,önceden ısıtılmış fırında 170* pişirilir.
- Diğer yanda kısık ateşte krema ısıtılıp içine ,çikolatası atılır ve eriyince ılık kekin üzerine şekillendirilir.
-*Kekimin içine bu sefer çikolata parçası koymadım, sizler karanfil sevmiyor iseniz ekliyebilirsiniz, ama üzeri kalın tabakalı bir çikolata ile örtülü ,bunu da hatırlıyalım*

ÇİKOLATA VE KARANFİL SEVERLERE DUYURULUR :)))
SEVGİLER, AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder