1 Nisan 2010 Perşembe

Karnıyarık Börek

malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • peynir yada lor
  • maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • domates ve biber dilimleri

yapılışı: Sıvıyağ ve su ile bir kasede karışrırın. Ayrı bir kasede kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırın. (ben lor ve peynir karışık kullandım, içine bir yumurta ve 2 yemek kaşığı süt ekledim) Birinci yufkayı serin ve üzerine sıvıyağ ve su karışımından sürün. İkinci yufkayı üzerine serin yine sıvıyağ ve su karışımından sürün, sigara böreği gibi 16 parçaya bölün. Hazırladığınız peynir karışımından herbirinin geniş kısmına koyup, sigara böreği gibi sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri yapın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üstüne kalan sıvıyağ ve su karışımından sürün üzerine bıçakla kesip, dilimlenmiş domates ve biber dilimlerinde dizin. yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin..

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder