5 Nisan 2010 Pazartesi

KAYMAKLI TATLI


MALZEMELER:
3 baklavalık yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
7-8 yemek kaşığı kaymak
2 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Yufkayı serip erimiş teryağla yağlayıın,çırpılmış yumurta sürdükten sonra,bir miktar kaymağı yufkanın her yerine dağıtın.Fıstıktan bişr miktar serpin.Diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste koyup,bu işlemi tekrar edin.En son bohça şeklinde katlayıp üzeri kızarana kadar ,orta ısılı fırında pişirin.Fırından aldıktan sonra ılıtılmış şerbeti döküp ememsini sağlayın.Servis yaparken dörde bölün.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder