MALZEMELER;1 SU BARDAĞI ILIK SUDA YAŞ MAYA ERİTİLİR,1 BARDAK ILIK SÜT,1 BARDAK SIVIYAĞ,2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER,1 TATLI KAŞIĞI TUZ,2 YUMURTA(BİRİSİNİN SARISI ÜZERİNE),KEPEKLİ UN..İÇİ İÇİN;BEYAZ PEYNİR,MAYDONOZ..
YAPILIŞI;BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR,UN EKLENİP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR,HAMURDAN PARÇALAR KOPARILIR YUVARLAK AÇILIR,PEYNİR KONUP YARIM AY ŞEKLİNDE KAPATILIR..ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR,BÜTÜN HAMUR BU ŞEKİLDE YAPILDIKTAN SONRA,TEPSİDE DİNLENMEYE BIRAKILIR,200 DERECELİK FIRINDA 20-25 DAKİKA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR..AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder