7 Nisan 2010 Çarşamba

KEREBİÇ
















Tarifimi 45.P.D.Ç.E ev sahibesi http://yemekdefterim.blogcu.com/ ' a gönderiyorum.
Malzemeler
3 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yumuşak margarin
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
içi için
2,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. İç malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte yapar gibi hamurun içini oyup karştırdığımız iç malzemesinden 1 veya 1,5 kaşık koyup ağzını kapatın.
Yaptığınız kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifçe bastırın. Kurabiyeyi kalıptan çıkarmak için kalıbı tezgaha hafifçe vurun. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Tepsiyi az yağlayın. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Kurabiyelerin üzeri kızarmıcak şekilde pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Tahta kalıpları biz Eminönü'den aldık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder