8 Nisan 2010 Perşembe

KEŞKEK
















Malzemeler
2 su bardağı buğday
3 adet tavuk butu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
yeterince su
Yapılışı
Buğdayları bir gece önceden sıcak suda bekletin. Tavukları bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanınca sudan tavukları çıkarın. Kaynayan tavuklu suya buğdayları dökün. Buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Gerekirse su ilavesi yapın. Tavukları ince ince tiftikleyin. Buğdayları tahta kaşığın arkasıyla vura vura ezin. Ezilen buğdaya tavuk etlerini katıp karıştırın. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Salçasını ekleyip karıştırın. Keşkekleri tabağa aldıktan sonra üzerine kavrulmuş soğandan döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder