5 Nisan 2010 Pazartesi

KESTANELİ İÇ PİLAV


KESTANELİ İÇ PİLAV

3 sb prinç ( 1 saat ılık tuzlu suda beklemiş ,
5 sb su
2 adet soğan
1 körpe havuç -küp küp kesilmiş
2 yk kuş üzüm
1 yk fıstık
1/2 yk tereyağ
4 yk sıvıyağ - 1/2 çk. tarçın- toz karanfil- kara biber-tuz-
1.5 sb ayıklanmış haşlanmış kestane ( buharda pişmiş)

YAPILIŞI
Sırasıyla yağ,soğan kavrulur, havuç eklenip ,prinç ilave edilir, tüm baharatlar ve suyu eklenip en son üzerine kestaneler serpilir. pişirilip demlenmeye bırakılır.
Bu kimseyi yanıltmayacak tam ölçü tariftir.

afiyetler olsun.


YILBAŞI MASASINDAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder