7 Nisan 2010 Çarşamba

KIBRIS EKMEGI
















MALZEMELER

Bir demet taze sogan
Bir demet dereotu
Bir demet maydanoz
Tuz,karabiber,pul biber,kekik
Bir su bardagi sivi yag
Bir su bardagi yogurt
Bir su bardagi yogurt
40 gr yas maya,bir tatli kasigi seker
Bir paket kup kesilmis hellim peynir..200 gr
Aldigi kadar un.Bir yumurta sarisi,susam
HAZIRLANISI
Ilik sutun icinde maya ve seker eritilir kabarmasi icin beklenir.
Sogan,maydanoz,dereotu,hellim dogranir.
Kabin icinde yogurt,sut,yag,maya karistirilir.
Tuz ve un ilave edilir yumusak bir hamur haline getirilir icine diger malzemeler eklenir
Iyice yogrulan hamur yaglanmis tepsiye bastirilir 30 dk bekletilir uzerine yumurta sarisi
ve susam serpilir 200c firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.

Kibris Ekmegi on Foodista

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder