6 Nisan 2010 Salı

Kifle

YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR ARKADAŞLAR...!

Kiflenin tarifini kuzenimizin dünüründen aldım..Kifle Bulgar'ların sıkılıkla yptığı bir çörektir..Aynı zamanda kiflenin tatlısınıda yapıp içersine marmelat koyupda pişirirler..Bunun yanı sıra birde kırma börekleri var ki,sormayın..))Dünürlerde Bulgaristan göçmeni olunca,tariflerde çok nefis oluyor..))Birde boşnaklar var..Onların börek ve diğer çeşitleri ise tadılmaya değer doğrusu..Zamanla bir araya geldiğimizde, yeni yeni tariflerini deneyip sizlerle paylaşacağım..Şimdilik hoşçakalın arkadaşlar..
3
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su (her ikisi de ılık olacak)
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta (birinin sarısı üzeri için kullanılacak)
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr erimiş tereyağ
aldığı kadar un
İçi için peynir veya kavrulmuş kıyma
Üzeri için,yumurta sarısı ve susam
2
Hazırlanışı
Mayayı su ve süt ile eritin.

Tereyağ hariç tüm malzemeler eklenip yoğrulup mayalanması için beklenir.

Hamur 2 parçaya ayrılır.

1.parçadan 8 yumak yapılır.

Yumaklar minik minik açılıp, aralarına erimiş tereyağ sürülüp üstüste konulur.
(üst parçaya yağ sürülmeyecek)

Sonra merdane ile üst üste girmiş hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.

Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.

İçersine peynir koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılır.

Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp,susam serpiştirilip 175 c de kızarana kadar pişirilir.
4
Çok nefis ve yumuşaçık oldular..Tavsiye ederim..)

Not:En alttaki fotoğraf mutfakta,ortadaki ve üstteki balkonda çekildi..Aradaki netlik durumunu sizlerle paylaşmak istedim..
2.ci tepsi biraz daha fırında kalıp kızarmalıydı bence..))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder