7 Nisan 2010 Çarşamba

KISIR

Herkes kendine göre bir usul içerisinde bilir kısır yapmasını. Bu da benim usulümde kısır. Ölçü vermeyeceğim tüm ölçüleri kendinizce ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler;
*Kısırlık ince bulgur. ( Marketlerde paket içinde köftelik bulgur olarak da satılmaktadır)
*Yeşil soğan,
*Maydanoz,
*Domates salçası
*Karabiber,
*Tuz,
*Pulbiber,
*Zeytinyağı,
*Limon suyu,
Hazırlanışı;
1.Bulguru yıkadıktan sonra üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su koyup, ağzını kapatarak 40 dakika kadar bekletin.
2.Bulgur yumuşamak üzere beklerken yeşilsoğan ve maydonozu çok iyi yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
3.Yumuşayan bulgura yeterince salça, zeytinyağı,tuz, karabiber ve pulbiber ilavesi ile ile iyice karıştırın.
4. Son olarak yeşillikleri ekleyip, limon suyu ilavesi yaparak karıştırın.
5. Arzu ederseniz salatalık ve domates ilavesi ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder