5 Nisan 2010 Pazartesi

KOLAY Z.Y.DOLMA.P.D.Ç.S.E.36

Canınız sarma istediğinde amannn çok uzun sürüyo derseniz işte size bir çözüm deneyin:)p.d.ç.s.e.36 ya evsahibi yapan ''mutfak telaşı'' arkadaşıma tşk ediyor ve kolay gelsin diyorum,bu tarif sana arkadaşım,sevgiler:)










MALZEME:
2 su.bar. pirinç(önceden ıslatılmış)
1 adet büyükçe soğan
1 çay.bar.sıvıyağ
1 tat.kaş.domates salçası
1 tat.kaş.biber salçası
1 tat.kaş,şeker
tuz(arzuya göre)
kuru üzüm
nane
maydanoz
dereotu
dolmalık fıstık
haşlanmış beyaz lahana(kalıba göre)
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur.Pirinç eklenir,biraz daha kavrulur,sırasıyla,domates ve biber salçası,üzüm,fıstık,nane,maydanoz,dereotu koyulur,2 bar.sıcak su koyulup pişirilir(pirinç çok pişmicek)Haşlanmış lahanalar,yağlanmış cam bir kabı yerleştirilir,üzerine iç malzemesi koyulur ve üzeri kalan lahanalarla kapatılır,çok az sıvıyağ ve 1 çay bar.sıcak su eklenerek isterseniz ateşte ,isterseniz üzerini folyo kaplayıp fırında suyunu çekene dek pişirin...İŞTE NEFİS DOLMANIZ HAZIR:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder