7 Nisan 2010 Çarşamba

KREP KESESİ
















Malzemeler
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
içi için
250 gr kıyma
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
taze soğan sapı
Yapılışı
Krep için tüm malzemeyi karıştırın. Mikserle çırpın. Birer kepçe alarak teflon tavada arkalı önlü pişirin. İçini hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kavurduğunuz soğana kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekmeye başlayınca rendelenmiş havuçları, tuzu ve karabiberini katıp pişirin. Taze soğan saplarını kaynar suya batırıp yumuşamalarını sağlayın. Kreplerin içerisine bir çorba kaşığı harçtan koyun. Uçlarını ortada toplayıp taze soğanla bağlayın. Tüm malzemelere aynı işlemi uygulayın. Servis yapmadan önce 5 dakika fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder