7 Nisan 2010 Çarşamba

Kırpık Börek





KIRPIK BÖREK:

4 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 /2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı su

Bütün bu malzemeler çırpılır.
Tepsi katı yağla yağlanır. Bir tane yufka serilir.
hazırlanan sıvı malzemeden kaşıkla gezdirilir.
iki tane yufak parçalanarak "kırpık" şeklinde serilip harçla ıslatılır.
Ezilmiş peynir serpilir.
diğer kalan yufkada parçalanarak serilir .
en son yarım tüm yufka serilip  kalan harçla ıslatılır.
180 c de pişirilir.  böreğin kızarması lezzetini artırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder