7 Nisan 2010 Çarşamba

Kuru Kayısılı Kek

Bu keki ortak yazarı olduğum kütüphanecininmutfağı adına Yaman Etkinliklerin Mart ayı ev sahibesi sarıkuş'un mutfağı arkadaşımızın ev sahibi olduğu "kurutulmuş meyveler" etkinliğine göndermek üzere hazırladım.

Malzemeler :

15-20 adet kuru kayısı

80 gr. tereyeğı

100 gr. badem (Kabukları soyulmuş)

1 su bardağı su

1 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

Vanilya Sos İçin;

1 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

Yapılışı :

Kayısılar yıkanıp dörde bölünür. Tereyağı ve su ile birlikte bir tencereye alınır, bademler de eklenir. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınarak iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenir. Un ve kabartma tozu eklenip, kaşıkla iyice karıştırılır. Kayısılı karışım eklenip karıştırmaya devam edilir. Yağlanmış kalıba dökülüp, ilk 15 dakika 170 derece, sonra 140 derece fırında pişirilir.

Pirinç unu, şeker ve süt bir tencereye alınarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya eklenir. Servis tabağına alınan kekin üzerine gezdirilir, kek bademle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır. (Ben sosunu pek beğenmedim. Bildiğiniz başka bir beyaz sosu kullanabilirsiniz.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder