6 Nisan 2010 Salı

Kurutulmuş Vişneli-Fıstıklı Islak Kek

Markette kurutulmuş vişne görünce dayanamayıp aldım. "Ne yapsam?" diye düşünürken aklıma kek yapma fikri geldi, çok da iyi olmuş, harika bir lezzet oldu.

Malzemeler :
200 gr. margarin (eritilip, soğutulmuş)
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı kurutulmuş vişne (biraz da donmuş vişne ekledim.)
1 paket (80 gr. ) bitter çikolata
2 kahve fincanı bütün antepfıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Yapılışı :
Kurutulmuş vişneler bir süre ılık suda bekletilir ve çekirdekleri çıkartılır. Çukur bir kapta yumurtalar ve tozşeker mikser yardımıyla şeker eriyinceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş margarin, süt, kakao ve vanilya eklenip bir süre daha çırpılır ve karışımdan bir su bardağı ayrılarak bir kenarda bekletilir. Kalan karışıma un ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Antep fıstığı, kurutulmuş vişne ve bıçakla kıyılan bitter çikolata eklenerek yağlanmış kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Kek fırından çıkartılınca daha önceden ayrılan bir su bardağı karışım kekin üzerine gezdirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir süre dinlenrilir, dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine toz fıstık ya da hindistan cevizi serpilebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder