5 Nisan 2010 Pazartesi

Kıymalı Pide




Kıymalı pideyi insan evinde şöyle rahat rahat, istediği kadar yemek istiyor. Bu yüzden de içini evde hazırlamak şart oluyor. Hamurunu ve pişirmesini evde yapınca gerçek kıymalı pide lezzetine ulaşmak imkansız. Odun ateşinde pişmeli mutlaka. Mahalle aralarındaki pideciler pişirme işini bizim yerimize yapıyorlar. Hepimiz zaman zaman bunu yapıyoruz. İç nasıl hazırlanmalı?


Yine ölçü verme sırası geldi.


  • 600 gr kıyma

  • 5 domates

  • 3 irice hatta kocaman kurusoğan

  • Bir bağ maydonoz

  • Sivribiber (acı oranı size kalmış)

  • Domates salçası

  • Tuz, karabiber

  • Kıyma yağsız ise biraz oda ısısında margarin

Domates, sivribiber, soğan ve maydonozlar ince ince doğranır. Bütün malzeme birbiryle harmanlanır, tuz ve karabiber ilavesiyle iyice yoğurulur. Salçasını mevsime ve domateslerin durumuna göre ayarlayın. Harcın kıvamı biraz sulu olmalıdır. Kuru yaparsanız pideci biraz su ekleyecektir. Bu yüzden kıvamı biraz kuru gelirse domateslerin ikisini rendeleyebilirsiniz.



Hazır olan pide harcı ile pidecinin yolunu tutabilirsiniz. Yanında ne gider? Mutlaka maydonoz, limon, domates ve turp gider. Soğan, domates ve çokça sumaktan oluşan soğan salatasını, ayranı unutulmamalı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder