8 Nisan 2010 Perşembe

LAHMACUN

















Bir kaç gündür internetten uzak kaldım. Çünkü elektriklerimiz kesikti. Ama bu arada boş durmadım lahmacun yaptım. Değişiklik olarak, lahmacunu mayasız hamurdan yaptım. Kıtır kıtır gevrek lahmacunlarım oldu. Bence mutlaka mayasız deneyin. Hoşunuza gidecek.
Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
Harcı İçin
500 gr kıyma
2 adet domates
3-4 adet sivribiber
3-4 adet kırmızı biber
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
pulbiber,tuz
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur hazırlayın.İçini hazırlamak için, malzemeleri robottan geçirip ince ince kıyılmasını sağlayın. Hepsini karıştırıp hafif sulu bir karışım hazırlayın. Hamurları ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp istediğiniz incelikte hamurları açın.Üzerine harç malzemesinden yayın.Teflon tencerede kapağı kapalı olarak hamurların altı kızarıncaya kadar pişirin. Lahmacunları fazla üst üste koymayınki gevrekliklerini kaybetmesinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder