5 Nisan 2010 Pazartesi
Lavaş Kase & Levrek Izgara
Levrek ızgara geçen hafta'nın menüsü aslında,salata kasesi ile uyum sağlasın diye fotoğrafını ekledim:)
Lavaş ekmeğinden kase sofrada çok şık duruyor,yapmak isteyenler için güzel bir alternatif olur diye düşünüyorum..Yapımı da oldukça basit..
Malzemeler
- 2 tane lavaş
- Sıvı yağ
Salata malzemesi;
- 1 tane havuç
- 1 tane beyaz turp
- Göbek salata
- Tuz
- Limon suyu
- Maydanoz
- Taze soğan
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- Kızartma tencerisinde (derin bir tencere ve bol yağ içinde) yağı koyup kızdırın.
2- Lavaş'ı içine atıp diğer taraftan bir kepçe yardımı ile lavaş ekmeğinin ortasına bastırın.
3- Hızlıca sağa sola kepçeyi döndererek lavaşın orta kısmını çukurlaştırın.(yağ kızgın olduğu için çok hızlı kızartmanız gerekiyor )
4- Sağa sola döndürüp her yerini çok az kızartıp hemen kağıt havlunun üzerine alıp soğutun..
5- Mevsim salatasını hazırlayıp lavaş kasesinin içine doldurup servis yapın..
Afiyet Olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder