7 Nisan 2010 Çarşamba

Limon Aromalı Hindistancevizli Kek



Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
2 su bardağı Sinangil limon aromalı kek unu
(Kek karışımı kabartma tozu içerdiği için kabartma tozu kullanılmaz. Normal un kullanılacaksa 1 paket kabartma tozu)
1 kahve fincanı damla çikolata
1 çay bardağı file fındık
Yapılışı :
Yumurtalar çırpma kabına kırılır, tozşeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu karışıma eklenip yavaşça karıştırılır. Hindistancevizi rendesi de eklenip hamura karışması sağlanır. Kek kalıbı margarinle yağlanır. Kalıbın dibine file fındık serpilip hamur kalıba boşaltılır. İsteğe göre üzerine damla çikolata serpilir. (Damla çikolata hamurun içine de eklenebilir.)Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder